Etiketler

25 Ağustos 2016 Perşembe

Semavi Dinler İle Tarih Arasındaki Çelişkiler

Din ve Bilim çatışması ; eski bir konu olarak birçok dönemin ilgi çeken fakat son dönemde artık kısırlaşan tartışmasıdır. Özellikle 19 yy. ortalarında başlayan Darwin , Lamarck ikilisine karşı kilise dünyası çok cılız karşılık verebilmiştir. 20 yy. ortalarına kadar devam eden orantısız zeka ve birikim adaletsizliği dindarlaşan dünya ile teknoloji ve modern hayata adapte olan dini yapıların çoğalması ile son bulmuştur. Şu an eşit şartlarda savaşsalar bile artık sıkıcı , kendini tekrar eden bir tartışmadan ötesine gidemiyor.

 Asıl beni ilgilendiren konu dinlerin tarih ve akıl ile çelişkiye ve çıkmaza girdiği yönlerdir. Bu soruların belki cevabı var fakat an itibariyle cevaplanmamış , akıl ile tatmin olmamış tüm soruları sormaya devam edeceğim ? Bu soruların inanca ve dine zarar vermesinin ötesinde cevaplandığı takdirde daha kuvvetli imana sahip olunacağını bilerek açık ve objektif yaklaşmaya çalışmamız gerektiğini düşünüyorum.

 Soru 1 : Semavi Dinler insanlık tarihi konusunda neden bu kadar duyarsız ? 

 Diğer 3 kitabın deforme olduğunu kabul etsek bile son kutsal kitap Kuran’da insanlık tarihinden kronolojik bir sıra veya tarihsel anlatım kullanılmamasının nedeni nedir? Anlatılan olay ve kavimlerin tarihsel aralıkları neden verilmiyor ? Zira verilen rakamlar bile olsa komik duruma düşülüyor. Örneğin sevivon.com ‘da Yahudi tarihinde Adem ile Havva’nın başlangıcından bahsederken M.Ö.3761 rakamı veriliyor. Rakamın küsuratlı olması ciddi bir bilimsel çalışmanın ürünü gibi görünse de tam bir hayal kırıklığı oluyor en azından Yahudiler için. 6000 yıllık Sümer tabletlerinin varlığını kabul ettiğimizde en iyimser şekilde Yahudi kaynakların patladığını söyleyebiliriz. İslam tarih kaynakları ise bu konuda hiçbir kaynak ve mantık çalışması yapmadan sanıyorum sadece tahminle verdiği rakamlar en fazla 45 bin yıl öncesini işaret ediyor. Soruyu burada tekrarlıyorum Dinler neden tarih ve başlangıç konusunda bilimsel olmasa bile kutsal metinlerinde zamana işaret etmiyor ve neden bu kadar duyarsız?

Sümer Yazısı
                                                       
Soru 2 : Semavi Dinlerin Ortadoğu takıntısı nedir ? 

Diğer Yunan , Hint , Şaman vb. yerli inanç ve tanrıları ayırdığımızda Semavi dinler Ortadoğu sınırlarına çıkmamaktadır. Bununla ilgili de özellikle İslam dini kutsal kitabında neredeyse bu topraklar dışında ne peygamberlerden ne de kültürlerlerden bahsetmemektedir. Evrensel olduğunu iddia eden bir dinin belli bir coğrafyadan bahsetmesi tutarlı mı ? Neden sadece tüm kavim helak ve olayları aynı topraklarda olmaktadır ? Neden eski Çin , Hint diyarlarından hatta kayıp Mu ve Atlantis kıtasından bahsedilmemektedir?

Kuranda Geçen Yerler
                                                   

 Soruların devamı elbette var fakat bu iki soru bile içerisinde onlarca soruyu beraberinde getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder